Gdje je empatija prema djetetu, invalidu, čovjeku, susjdu......

Jedna draga susjeda željela je doći do nas i tjedan dnakon velikih padalina, ali nije uspjela pa smo dobili fotografije koje nam sve govore.
 


Harambašićeva Maksimirska


Petrova Čikoševa


Rendićevom se ne može hodati


Ružmarinka


BLIZINA DVIJU SREDNJIH ŠKOLA I OSNOVNE-hodati mogu samo po cesti


Zvonimirova - Harambašićeva


Idemo u susjednu četvrt Medeščak Zvonimirova - Heinzelova


Zvonimirova - Kušlanova


Vlaška - Smičiklasova


TAKO SU IZGLEDALE SVE TRANVAJSKE STANICE


ĐAMIJA


LED OKO ĐAMIJE


Martićeva - Smičiklasova
 

DAROVANA KOLICA OD NAŠE RIKARDE

UVJEK NASMIJANA I DRAGA IRJA KREN NA NAŠEM SAJMU

HVIDRA MAKSIMIR NAŠI DRAGI PRIJATELJI

BOŽIĆNI PROGRAM ZA DJECU IZ POTREBITIH OBITELJI

NAŠA PRIJATELJICA I DAROVATELJICA MAŠA

PJESNIKINJA KLARA ŽEL IZ DOMA MAKSIMIR

LI LI PLOP plesna skupina Snježane Pisk

NAŠI DRAGI PRIJATELJI I DAROVATELJI

POČASNI PREDJEDNIK NAŠE UDRUGE-ZVONIMIR MILČEC

KUD PRIGORSKI ZDENEC-NAŠI PRIJATELJI

Treći razred OŠ Remete

Uz nastavnici Irju, koja je ujedno i volonterka naše udruge ovaj treći razred je profitirao.
Dobili su dobrog pedagoga, odgajatelja i prijatelja. Ona kod djece već od prvog razreda
razvija empatiju prema potrebitima i upoznaje djecu s različitostima. Okuplja roditelje i djecu te
zajednički doprinose onom najbopljem za dijete.

MLADI DJELATNIK KERUMA U PETROVOJ

U Petrovoj ulici je KERUM. Njegovi djelatnici su vrlo vrijedni i dragi mladi ljudi.
Veoma lijepo su prihvatili "Susjedovu košaricu" koju naša udruga provodi gotovo
po svim dućanima u četvrti. No da nemamo tako dobre susjede ništa od toga nebi bilo.
Oni svojom kupnjom pomažu slabije stojeće obitelji našeg kvarata.

NAŠI PRIJATELJI IZ ČISTOĆE

Volonetrka naše udruge - Željka Selaković

4.2.2012. Susret  Večer poezije Antonije Selaković Pozivamo vas na večer poezije Antonije Selaković pod nazivom "Za ljubav, tako malo treba" koja će se održati u utorak, 14.02.2012. u 18.30h, u knjižnici "Augusta Cesarca", na Ravnicama. Veselimo se Vašem dolasku!

MANUALNA FIZIOTERAPIJA

Uz pomoć najsuvremenije fizioterapije i masaže uspješno rješavamo:  - glavobolju - nesanicu - bolove u leđima - bolove u ramenima - bolove u nogama - probleme sa išijasom - probleme prostate Tretmani se odrzavaju u našem prostoru, a po dogovoru dolazimo i kod Vas.  Nazovite nas! Ugovorite tretman već danas i OSTVARITE 50%  POPUSTA NA PRVI TRETMAN!  Iskoristite popust! Akcija traje do 30.12.2011. cijena: dijagnostika + manualna fizioterapija 150kn - trajanje tretmana 1 sat medicinska masaza 100kn - trajanje tretmana 1 sat

Teta Ljubica s Bukovca

Ljubica Zubak rodom iz Turopolja udana na Bukovac, gdje ju je dočekala velika poljoprivredna zemlja. Da ona nije obična naša susjeda biti će vam jasno kada je vidite na placu na Kvatriću kako vrijedno, sada samo subotom i nedjeljom prodaje svoje proizvode. Još ju je ljepše slušati jer kad priča o radu na zemlji, u plastenicima, kako odabire sjeme, užitak čekanja izrastanja povrća, presađivanja i sve što uz to ide toliko je veseli da zaboravi na vrijeme pa zna raditi i po nekoliko sati.  "Nije lako kopati i saditi, treba zemlji dati sve što joj treba, s njom treba i pripovedati", rekla bi teta LJubica kako je svi uokolo zovu, " ni meni lako stajati tu na placu kad je jako vruće ili hladno, ali treba delati jer samo radom moremo nekaj stvoriti, svi kaj puno pripovedaju ne stigneju delati".  Ja svoj grunt nebum prodala kak su napravili neki moji susedi jer mislim da je ta zemlja od naših dedov i pradedov i da je se mora čuvati i obrađivati. Imam sina i unuke pa bi volila da i oni osjete tu ljubav za zemlju kak je ja imam", rekla je Ljubica, "no ja bum delala dok morem jer me to čini sretnom". I ja sam sretna što me teta Ljubica svake subote razveseli svojim optimizmom i izborom povrća koje rado kupujem kod nje, al mi onoa puno toga i šenka, eto to su dobri ljudi naši susjedi.

HRABRI u našem kvartu

U Kušlanovoj 59a, u Centru "Vinko Bek", 24.10.2009. godine održat će se tradicionalni turnir "Prijateljstvo 2009." povodom 40 godina djelovanja sportskog društva "Hrabri". List "Maksimir moj kvart" , 11. prosinca 2004. godine objavio je 35 godina sporta i rekreacije invalida "Hrabri", društva koje je osnovano 1969. s ciljem da okuplja invalidne osobe kako bi ih sportom i rekreacijom vratilo u svakodnevni život. Društvo ima stotinjak članova svih kategorija invalidnosti, od 16 do 70 i više godina, koji su uključeni u sedam klubova-sjedeća odbojka, kuglanje, plivanje, stolni tenis, pikado, mali nogomet i streljačka družina. Treniraju u maloj sportskoj dvorani u Božidarevićevoj 11, gdje se mogu uključiti i svi koji žele, ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 20 sati

Intervencija u prostoru barem nekome koristi

Trg Otokara Keršovanija nalazi se blizu Kvatrića, a jednim dijelom ga obrubljuje i Šrapćeva ulica u kojoj se održava naš Maksimirski sajam. Dječje igralište dobilo je novo ruho prije dvije godine, nasadi su uredno održavani, na sjeveroistočnom dijelu Trga postavljena je lijepa skulptura kipara Ćirila Mihanovića "Odmor" ili drugi naslov "Zaljubljeni" iz 1975. godine. Krenemo li prema Petrovoj zapadnom stranom, na bočnoj fasadi zgrade br. 13 i prostoru ispred nje likovna je intervencija arhitekta Bernarda Bernardija iz 1980. godine. Postavljen je prije gotovo dvadeset godina i vapi za obnovom. Danas ga djeca koriste za svoja sportsko rekreativna usavršavanja jer ni oni na žalost nemaju adekvatan prostor za vrlo interesantne akrobacije na biciklu. Barem nekom ta intervencija u prostoru nešto znači.