SUSJEDI VAM DARUJUČETVRTKOM u Šrapčevu 12 od 17 do 19 sati možete donosi ili darovati  odjeću i obuću, higijenske potrepštine, hranu i sve što je vama višak nama će dobro doći! 

Veselimo se vašem dolasku!

 


Podjela odjeće i obuće vrši se za sve koji su u problemu i treba im pomoć,

bez obzira na socijalni status, SRIJEDOM od 11 do 12 sati u Šrapčevoj 12.

Dođite!

Ukoliko želite više saznati o nama uđite u ARHIVU koja se malazi među izbornicima s lijeve strane

HUMANITARNI MAKSIMIRSKI SAJAM

Drago nam je opet vidjeti poznata lica susjeda koji su nas radosno dočekali i pomalo zatrpali raznim darovanjima.
Između ostalog dobili smo ponovno kvlitetnu, posebnu odjeću, obuću, torbe i drugo još od gospođe Jasne i njezinih  dragih prijateljica. To svakako morte doći vidjeti. Sigurno ćete pronaći nešto što vam odgovara!

Ukoliko vam je potrebno nešto za djecu, kod nas ima  nosiljki, madraca, odjeće, cipelica i svega još!

Dođite 22.09.2018. u Šrapčevu 12, od 10

LJETO JE - MNOGI NE ODLAZE IZ GARADA JER NEMAJU NOVACA

24.07.2017.

Dragi susjedi,
bez obzira što je mnoge stanovnike grada Zagreba odvelo ljeto prema moru, mnogi naši potrebiti susjedi ostaju u njemu i jednako im je teško živjeti.


Svi vi koji još ostajete u Zagrebu posjetite naše dućane PREHRANE u Petrovoj 120, Maksimirskoj 27, 89, 114,Šulekova 1, dućan STRIDON u Fijanovoj 10 i SPAR Šeferova 6 na Ravnicama i Jordanovac.


Tamo se još uvijek nalaze naše košarice koje možete i dalje puniti svojom posjetom ducanima i na taj način itekako pomoći onima koji nemaju dovoljno ni za hranu, a kamoli za ljetovanje.


Velika vam hvala!

Dragi prijatelji i susjed udruge, zahvaljujemo vam na vašim dolascima u naše prostore

udruge i na vašim darovanjima.


Potrebite obitelji o kojima  brinemo većinom ostaju u Zagrebu i ne idu na more.


I vi koji ste još uvijek u gradu možete i dalje dolaziti srijedom od 10 do 12 sati i četvrtkom od 17 do19, Šrapčeva 12  i donositi ono što vam je višak u kućanstvu, OD HRANE PA NADALJE.


Rado  vas očekujemo!

Maksimirski humanitarni sajam

Dragi naši susjedi dođite danas 15.07.2017.,na druženje s nama!

Možete pronaći sve što vam treba za ovo ljetno vrijeme!

Zahvaljuju vam sve potrebite obitelji kojima ste do sada pomagali svojim dolaskom!

Naša vrata su vam otvorena od 10 do 14 sat u Šrapčevoj12 (kod Kvatrića)

OVE GODINE NIJE BILO ODMORA ZA NEKE VOLONTERE

25.08.16.
Bez obzira što smo bili jedno vrijeme zatvoreni, railo se cijelo ljeto!
Ovaj puta velika hvala Zdenki i Ani!
 


Zdenka je sve dovela u red i pripremila za reciklažu!
 

ZAHVALA DAROVATELJIMA

11.06.16.
Udruga ove godine slavi deset godina postojanja i djelovanja njenih volontera u krugu četvrti Maksimir, ali i za potrebe cijelog grada Zagreba.

Svojim radom poticali smo naše susjede da sudjeluju i daruju kako bi pomogli onima kojima je to potrebno.

S puno povjerenja donosili su nam sve ono što je njima višak i što bi moglo koristiti. Moram izdvojiti one koji su cijelo vrijeme s nama i to s vrlo kvalitetnim darovanjima.


Ovim putem zahvaljujemo gospođi Jasni i njezinim prijateljicama koje nam poklanjaju veliku količinu kvalitetne odjeće svjetskih kreatora.

Od dragih susjeda dobili smo kvalitetan stol za ručanje sa stolicama za samohranu majku kojoj je to veliki dar.


Uz sve ostale zahvaljujemo i odvjetničkom uredu Pećarević&Relić i njihovoj odvjetnici Niki Sulimanović koja nas je povezala s uredom koji nam je poklonio 5 odličnih kompleta računala.


Djeca koja su ih dobila izuzetno su sretni jer im njihovi roditelji nisu mogli od svojih primanja tako nešto priuštiti. Neki su iz osnovnih, a neki  i iz srednjih škola.


Svi oni koji žele sudjelovati u darovanju mogu dolaziti četvrtkom od 17 do 19 sati u Šrapčevu 12 i u ljetnom razdoblju, osim praznikom ili blagdanom. Volonteri udruge će vas rado ugostiit.

Blagdan sv. Valentina se na dan 14. veljače održava prema katoličkom vjerskom kalendaru sv. Valentinu.

03.02.16.

Prema priči koja se s engleskog govornog područja širila drugdje po svijetu - sv. Valentin je bio živio u Rimu u doba kada je car Klaudije Gotski naredio je da se njegovi vojnici ne smiju ženiti ili zaručivati, jer je držao da se vojnici (kao oženjeni ili zaručeni muškarci) neće srčano boriti u njegovim ratovima, već će radije gledati da sačuvaju život kako bi ostali sa svojim obiteljima. Svi svećenici odlučili su poštovati ovu carevu odluku, pa nisu više htjeli vršiti sam obred vjenčanja. Međutim, svećenik po imenu Valentin oglušio se na carevu odluku i počeo je potajno održavati ceremonije vjenčanja svih mladih parova koji su to željeli, sve dok ga vlasti nisu ulovile i bacile u tamnicu. 14. veljače (večer uoči rimskog proljetnog blagdana Luperkalija) svećeniku Valentinu odrubili su glavu. Nedugo nakon smrti narod ga je proglasio svecem, a kada se u Rimu učvrstilo kršćanstvo, svećenstvo je odlučilo spojiti blagdan Luperkalija i smrt Svetog Valentina u jedan. Makar se takva legenda zapisuje već dosta davno, riječ je o životopisima svetaca bez historijske vrijednosti - koja je možda potjecala iz činjenice da je kod Flaminijskih vrata (gdje je u davnini počinjala Via Flaminia, koja je vodila prema Umbriji i Terniju, gdje je sv. Valentin bio biskup) postojala drevna crkvica posvećena

Blagdan sv. Valentina se na dan 14. veljače održava prema katoličkom vjerskom kalendaru.[1]

sv. Valentinu.[3]

 

opširnije >

Svakako dođite!

12.01.2016.
Svi oni kojima je potrebna odjeća i obuća mogu doći u Šrapčevu 12, ( kod Kvatrića) SRIJEDOM od 10 do 12 sati.
Ukoliko narednih dana bude ponovno temperatura ispod 0 stupnjeva nećemo moći biti tamo jer nema grijanja! No o tome ćemo vas obavještavati! Nije vam potrebna nikakva potvrda od socijalne zaštite!

A za sve koji žele darovati ono što vam je višak u kućanstvu, odjeću, obuću ili hranu te higijenske potrepštine mogu dolaziti  ČETVRTKOM od 17 do 19 sati!

Nema nas samo ako zapadne snijeg!

POMOZIMO NAŠIM MALIŠANIMA

Škole nose nazive ulica, OŠ Bukovac, OŠ Remete, OŠ A.G. Matoš na Ravnicama, OŠ Jordanovac, OŠ I.Filipović, OŠ V.Nazor i OŠ A.Harambašića. Sve su one u našoj četvrti Maksimir!

 

Dragi naši susjedi svakako obratite pažnju kada naiđete na znak škole, usporite i propustite naše male prvašiće!

DAN DRŽAVNOSTI

DRAGI NAŠI SUSJEDI, SRETAN VAM DAN DRŽAVNOSTI!

DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE

ČESTITAMO VAM DAN ANTIFAŠISTIČKE BORBE!

TIJELOVO


Dragi susjedi, nečemo biti otvoreni za vas ovaj četvrtak zbog nadolazećeg blagdana!


Tijelovo, punim nazivom Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove je katolički blagdan. Slavi se u četvrtak poslije svetkovine Presvetog Trojstva. U Hrvatskoj je neradni dan (jednostavno računanje datuma: deveti četvrtak nakon Uskrsa).


Za Katoličku Crkvu, svetkovina je u spomen na ustanovljenje Euharistije na Veliki četvrtak.


Pojavljuje se u 13. stoljeću, a na cijelo zapadno kršćanstvo proširuje se u 14. stoljeću. Augustinska redovnica Sveta Julijana iz samostana kod Liegea u Belgiji, imala je viđenje punog mjeseca, na kojem je opazila mrlju. Puni mjesec je protumačila kao Crkvu, a mrlju kao nedostatak blagdana, kojim bi se častio Presveti oltarski sakramenat. Na njezinu molbu, mjesni je biskup za svoju biskupiju uspostavio blagdan, koji se na početku zvao blagdan Euharistije. Sveta Julijana i njeni suvremenici promicali su ideju toga blagdana i željeli su ga proširiti na cijelu Crkvu. Papa Urban IV. objavljuje bulu 1264., kojom blagdan Euharistije, želi proširiti na cijelu Crkvu. No, brza smrt ga je spriječila u tome. Tek u 14. stoljeću, papa Ivan XXII. širi blagdan na cijelu Rimokatoličku Crkvu.


Tijelovo se slavi u crkvama i svetištima diljem Hrvatske.

 

BLAGDANI SU PRED NAMA!

Sretan Uskrs svima koji ga poštuju i slave!

HVALA SVIM DAROVATELJIMA

31.03.15.

Svi oni koji ne mogu ostvariti socijalnu zaštitu, a žive na rubu siromaštva mogu doći u našu udrugu ili nas nazvati!

 

Ukoliko u susjedstvu poznajete nekoga kome je teško živjeti  i mislite da mu treba pomoći slobodno nam se obratite!

 

Blagdani su u punom jeku i drago mi je da su se mnogi sjetili naše udruge i odlučili podržati naše volontere u sakupljanju hrane za potrebite obitelji!

 

Tako su nam uz mnoge darovatelje odjeće i obuće, OŠ Remete i Crveni Križ grada Zagreba darovali veliku količinu hrane! Najosnovnije namirnice dobilo je pedeset obitelji!

 

Hrana je podijeljena i nadamo se da smo barem malo pomogli i da će u domovima naših najsiromašnijih za ove blagdane biti mirisnih kolača!

 

 

 


 

SOCIJALNI DUĆAN U SIGETU

Danas 11.03.15. u podne otvoren je prvi socijalni dućan u Zagrebu u Sigetu 18, koji će biti na usluzi svim građanima koji nisu uključeni ni u jedan oblik pomoći Grada. Riječ je o svima onima koji ne mogu provoditi život dostojan čovjeka.


Otvarajući  ovaj dućan dogradonačelnica Sandra Švaljek naglasila je da će biti sretnija kada će se takvi dućani konačno moći zatvoriti jer bi to značilo da počinjemo bolji i kvalitetniji životi.


"Za svakoga će biti pripremljen isti paket, a količina ovisi o broju članova domaćinstva, a korisnike ćemo pratiti putem računalne baze, kako ne bi došlo do iskorištavanja i prijevara, a izaći ćemo ususret svima kojima to bude potrebno" – objasnila je Andrea Šimunović iz Crvenog križa Grada Zagreba, koji je pokrenuo ovaj projekt u suradnji s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom te Caritasom Zagrebačke nadbiskupije.


Da bi ovaj dućan mogao djelovati i raditi zaslužni su trgovački lanci Billa, Dinova-Diona, Dukat, Jamnica, Konzum, Lidl i Prehrana trgovina sedam je prvih donatora koji su se javili za sudjelovanje u projektu, a organizatori se nadaju da na tome neće stati.

 


PLAKAT
 

SRETAN NAM DAN ŽENA 2015.

Humanitarni konsert klapa NOSTALGIJA

Humanitarna akcija za nabavu elektroničkih glasovnih sustava

"Servus"

 

Kao udruga za promicanje neovisnosti osoba s invaliditetom "Expeditus" organizira humanitarnu akciju prikupljanja donacija za elektronički glasovni sustav "Servus", koji osobama s najtežim stupnjem tjelesnog invaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima uređaja, svjetala, televizora, računala, elektronskih vrata i sličnog. Najvažnije je da se sustav ukoliko se skupi dovoljno sredstava može konstantno nadograđivati i za ostale uređaje koji su od osobite važnosti pojedinim korisnicima.


Osnovni paket iznosi 2.000 eura, a tvrtka E-Glas izašla bi u susret potencijalnim korisnicima i darovala svaki četvrti uređaj kako bi se što većem broju ljudi omogućilo korištenje sustava.

 

Ne možemo ni zamisliti koliki je napor ljudima ograničenog kretanja potreban da bi ostvarili samo jedan dio potreban za ugodu življenja, što je onima koji taj problem nemaju radnja o kojoj ne trebaju ni razmišljati jer to postaje najnormalniji refleks potrebe.

 

Uključili smo se ovom objavom kao udruga koja poznaje neke potrebite mladiće iz ove udruge i bili bismo sretni da im se pomogne jer su to vrijedni i obrazovani ljudi s velikim potencijalom.

 

Osobe za kontakt:

Siniša Kekić, predsjednik Udruge Expeditus 092/107 7796
Miroslav Vrankić, inovator i tvorac sustava Servus 091/542 3263

Podaci za uplatu:

SJEDIŠTE: Antuna Bauera 19, 10 000 Zagreb
TEL/FAX: +385 (0)1 45 54 030

OIB: 50881477272
MB: 4027230
RNO: 0239564

SWIFT/BIC: ESBCHR22
IBAN: HR8424020061100657322 (moguće i uplate iz inozemstva)
BANKA: Erste & Steiermärkische Bank d.d., Rijeka

 

Humanitarni koncert klape "Nostalgija" - Akcija za donacije sustava "Servus"
 

Poštovani, pozivamo Vas, Vašu obitelj i prijatelje, na humanitarni koncert klape Nostalgija, 15. 2. 2015. u 19 sati, koji će se održati u Centru za kulturu Maksimir, Švarcova 18, Zagreb.
Prigoda je to da Vam, kao potencijalnom donatoruilipodupiratelju, predstavimo zagrebačku udrugu osoba s tjelesnim invaliditetom Expeditus. Trenutačni je cilj ove udruge što većem broju potrebnih korisnika omogućiti korištenje sustava "Servus" koji osobama s najtežim stupnjemtjelesnoginvaliditeta omogućava samostalno upravljanje raznim uređajima poput telefona, portafona, termostata, klima uređaja,svjetala, televizora, računala, elektronskih vrata i sličnog, a može se kontinuirano nadograđivati i za ostale uređaje koji su od osobite važnosti pojedinim korisnicima.

 

DOĐITE PO POMOĆ

Dragi naši susjedi, evo i ova godina nam je prošla prebrzo jer nismo uspjeli ostvariti baš sve što smo zacrtali. Možda smo previše željeli...ne znam, ali zahvaljujemo svima vama koji ste uz nas volontere  cijelu godinu neumorno donosili sve što ste mogli da biste pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija.

Hvala vam u njihovo ime. Sram od neimanja tjera ih u anonimnost, teško se odlučuju potražiti pomoć.


Ovim putem pozivamo sve one kojima je pomoć potrebna, i one koji u svojoj sredini susreću takve potrebite obitelji, a koje ne mogu ostvariti nikakva socijalna primanja u Centru za socijalnu zaštitu, da nam dođu bez srama i da zajedno pokušamo iznaći neko rješenje.

Očekujemo vas u Švarcovoj 18 uz najavu na mob. 095/5492873 (Gordana) i 091/2019426 (Tanja)

Europski dom Jurišićeva 1/I

Dragi prijatelji naše udruge dođite i poslušajte MajuTomas, pjesnikinju iz Splita koja nam je svakim izdanjem knjige pjesama darovala nekoliko kako bi se uključila u našu humanitarnu akciju "Susjed susjedu pomaže".


 

KULTura sNOVA

Zagreb

KAZALŠTE 88

 

POZIV 

Čast nam je pozvati vas na prazvedbu
KAD' ĆE BIT' MENI MILO

Maje Tomas u režiji Zdravka Odorčića

13. 11 2014. u 19 sat
Europski dom
Juršćeva 1/I
Zagreb

S poštovanjem

Za KULTura Snova:
Zdravko Odorčić

 


str. 1 2 3 >