KAKO POMOĆI

PROGRAM: "SUSJED SUSJEDU POKLANJA"

Program se provodi od 2007. godine vrlo uspješno, jednom mjesečno subotom u ciklusima kako bi bio što učinkovitiji. U tom periodu udruga je otvorena i svaki četvrtak za darovanje građanstva kada svatko tko želi može doprinijeti svojim darovanjem u obliku odjeće, obuće ili drugih potrepština koje im više ne koriste, a mogu se upotrijebiti. Program obuhvaća područje gradske četvrti Maksimir. Svi oni kojima je pomoć potebna, a nisu u sustavu socijalne zaštite naša vrata su isto tako otvorena. U suradnji s Centrom za socijalnu skrb podružnica Maksimir, udruga je izdvojila korisnike, mnogočlane obitelji, samohrane roditelje, djecu, starije i nemoćne, te bolesne prema određenim prioritetima socijalne službe, a s mogućnošću učinkovitijeg pružanja laičke psihosocijalne pomoći kao doprinos njihovom što kvalitetnijem životu. Izravno financijski pomažemo dvadesetak obitelji kroz cijelu godinu, sa odjećom, obućom, hranom i ostalim potrepštinama uspijeva se podmiriti neizravnih osamdesetak obitelji. 

Program se održava jedan puta sredinom mjeseca, subotom u nekadašnjem prostoru devastiranog vrtića, u Šrapčevoj 12. u vremenu od 10 do 14 sati. Svake srijede dijeli se odjeća od 10 do 12, a četvrtak od 17 do 19 sati prikupljaju se darovanja od naših susjeda u istom prostoru Šrapčeve 12 .
Sve informacije na mob. 095/5492 873, 091/4850 777.
IBAN: HR7923600001102004793

KAKO POMOĆI

travanj.2012.
VELIKA AKCIJA - "SUSRETI SUSJEDA"


Program obuhvaća dvotjedno prikupljanje pomoći na vrtićkim, osnovnoškolskim i srednjoškolskim lokacijama, na športsko-rekreacijskim centrima, domovima za starije osobe, te i u ostalim uslužnim institucijama, poduzećima i obrtima na području Općine Maksimir.

Dječji vrtići: «Mali princ», «Bukovac», «Tronoružica», «Maksimir», «Čigra» sudjeluju u dvotjednom sakupljanju odjeće, obuće i igračaka (mogu se izraditi i kasice za novčane donacije ) Neki vrtići će prodajom ulaznica za predstave sakupiti novac ili na svojim internim sajmovima i na taj način pomoći potrebitim obiteljima. Roditelji vrlo rado sudjeluju uz svoju djecu i odobravaju razvijanje empatije prema slabije stojećim obiteljima te su velika potpora svojoj djeci i nama volonterima udruge. Osnovne škole: «Remete», «V. Nazor», «A.Harambašić»,«A.G. Matoš», «V. Bukovac», «I. Filipović», te «Jordanovac» - uključuju se u razne humanitarne akcije, organiziraju prodajne sajmove i prikupljanje robe unutar škole, te prodajom bonova doprinose i novčanom prikupljanju. Isto rade i srednje škole naše četvrti: XV gimnazija, Treća ekonomska škola i Trgovačka škola, organiziraju razne humanitarne aktivnosti, prodajne sajmove i prikupljanje robe unutar škole, te niz drugih prigodnih programa. Športsko društvo ŠND "Kozjak", organizira i priprema sportske susrete u malom nogometu, ping-pongu, tenisu naših veterana i to iz redova HVIDRE, Kontakt policije i ostalih sportskih klubova zainteresiranih za sudjelovanje u humanitarnoj akciji. U sportske aktivnosti se uključuju i djeca srednjih škola. Domovi umirovljenika «Maksimir» i «Lavoslav Schwartz». svojim će aktivnostima unutar domova organizirati razna događanja i priključiti se humanitarnoj akciji. Učenički dom «Dora Pejačević», svojim aktivnostima unutar doma organizira razna događanja, a sudjeluju u pripremi domjenka. Sve prikupljeno donosi se na Maksimirski sajam u Šrapčevu 12 gdje je sve pripremljeno za druženje svih vas susjeda koji nam se želite pridružiti i na taj dan na sajmu i sami ponešto darovati ili kupiti od darovanog. Sav prikupljeni novac, odjeća, obuća i ostalo dijeli se potrebitim obiteljima četvrti Maksimir što će biti objavljujeno putem našeg portala.

Pokrovitelji i potpora naše udruge:
Vijeće Gradske četvrti Maksimir, Centar za kulturu i informacije Maksimir Centar za socijalnu skrb podružnica Maksmir Počasni predsjednik naše udruge Zvonimir Milčec SPONZORI svi pojedinci, poduzeća i obrtnici naše četvrti pa i šire ukoliko se žele uključiti!

KAKO POMOĆI

SUSJEDOVA KOŠARICA - PRIKUPLJANJE NAMIRNICA I HIGIJENSKIH POTREPŠTINA

Možete nam se pridružiti u darivanju na način da sudjelujete u akciji „SUSJEDOVA KOŠARICA“ koja je postavljena u prehrambenim dućanima MARINO LUČKO u Fijanovoj, PREHRANA, u Maksimirskoj 114, ugao Maksimirske i Šulekove, Bukovčev trg i Bukovačka 225, DEIONA, Jordanovačke livade. Kupujući namirnice za sebe kupite ponešto i za potrebite obitelji naše četvrti. Krećemo u osvajanje i drugih dućana u kojima će se prikupljati hrana za potrebite obitelji Maksimira ukoliko imate neku ideju o tome javite nam se!

KAKO POMOĆI

NOVČANA POMOĆ

Svi koji žele sudjelovati, a nisu u mogućnosti zbog vremena mogu naše potrebite obitelji darovati direktno i brinuti o njima s nekom svotom mjesečno prema dogovoru ili preko naše udruge uplačujući na žiro račun 2360000-1102004793 ili kod nas u Švarcovoj 18, preko blagajne udruge. Sve prikupljeno prosljeđujemo obiteljima

ZIMSKI HGUMANITARNI SAJAM (BRRRR....)

19.11.2011.

Hladno je bilo, ali uspjeli smo sakupiti 2.150,00 kuna i obradovati desetak obitelji. Znajte da nekome 200 kuna mjesečno znači život. (lijek, hrana, knjiga). Možda će netko od vas uz malo odricanja željeti brinuti o jednoj od potrebitih obitelji. Svaka obitelj ima i djecu ili starije osobe žive kao podstanari i prepuštene su same sebi, pomozimo im!

DARAGI SUSJEDI VELIKA VAM HALA!

25.10.11.

Prošli mjesec na humanitarnom sajmu i s vašim darovanjima četvrtkom sakupili smo 3.100,00 kuna i darovali 16 obitelji. Najveća donacija je bila 300,00 kuna. 
Ujedno smo u dućanima MARINO LUČKO, četiri PREHRANE i DIONA na Jordanovcu pomogli 10 obitelji.

Sve ste to vi učinili, dragi SUSJEDI i velika vam hvala! Možemo reći da je u našoj četvrti Maksimir empatija prema slabije stojećim obiteljima vrlo razvijena zahvaljujući i radu mnogobrojnih volontera naše udruge. Svatko tko misli da može odvojiti neko vrijeme, slobodno nas nazovite i družite se s nama!

PUNO TRUDA - MALO KORISTI

Nakon humanitarnog sajma 24.09.11.

stvarno smo se zapitali vrijedi li naš trud toliko malo koliko smo uspjeli sakupiti donacija na ovom sajmu?! SAKUPILI SMO SAMO 356,00 KUNA!!
Na brizi imamo djecu i starije osobe iz 20 obitelji. Kako da podijelimo ova sredstva?! Ako ih ravnomjerno dijelimo svaka obitelj dobiti će 17,50 (sedamnaest kuna i 50 lipa) po mjesecu. 
Mi volonteri previše vremena i rada trošimo, za tako malo darovanja.  Znam da smo svi u svojim financijskim problemima i moramo racionalizirati svakodnevne potrebe za sebe i svoju obitelj. Na žalost mnoge obitelji nemaju što racionalizirati, ali nemaju ni što staviti u lonac.
Da ne bi bilo sve tako otužno ima i svijetlih primjera, ali njih možemo nabrojiti na prste jedne ruke;
Prijatelji Ivana, Vanja, Marin, Nikolina i Ivan sakupili su 1.500,00 kuna i uz našu pomoć odabrali tri obitelji koje su dobile mogućnost da svaka za 500,00 kuna kupi sve što im treba. Sretni smo i neizmjerno zahvalni našim susjedima na takvoj humanosti prema slabije stojećim susjedima. To je stvarno hvale vrijedna ideja kako se može pomoći!

Svaki mjesec modna agencija MIDIKENN na naš žiro račun uplaćuje 100,00 kuna.
Zamislite što bi bilo da svaka takva manja poduzeća, agencije, privatnici svih vrsta uplate pa i 50 kuna mjesečno…., čini mi se da bismo bili najbolje organizirani kvart u Zagrebu u smislu direktne humanitarne pomoći. Svojom nesebičnom brigom Udruga se bori za opstanak i kulturu življenja naših susjeda kako bi svatko od potrebitih živio dostojno čovjeka.

Neki naši susjedi i ove godine uključili su se u našu akciju SUSRETI SUSJEDA s novčanim darovanjima što je svakako potrebno naglasiti i to
AUTO MAKSIMIR 500 kuna,
OPTIKA OPTOMED 1.000 kuna,
OŠ Remete 500 kn,
OŠ Bukovac 665 kn,
OŠ Ivana Filipovića 750 kn ,
Učenička zadruga Baltazar 500 kuna O
Obitelj s Ravnica donira svaki mjesec 200,00 kuna našoj baki Ružici da lakše provede svoje staračke dane.
Naš najveći donator u odjeći, obući, torbama i ostalim potrepštinama je gospođa JASNA JABLAN uz svoje kolegice i prijateljice kojima od srca zahvaljujemo, kao i naši susjedi.

Dakle ima nas koji želimo pomoći, ali smo u velikoj manjini pa vas molim da sami smislite mogućnost pomoći jer koji god oblik predložili mi ćemo ga podržati i biti vam neizmjerno zahvalni!
U ovom razdoblju od januara do rujna 2011. sakupili smo jako malo novčanih sredstava ( 13.950 kuna) za naše potrebite obitelji, a i kvalitetna odjeća je bila rijetkost. Podijelili smo velike količine odjeće i obuće manje količine hrane, jeri sada više nisu s nama dva dućana KERUMA.

Ovaj puta na akciju Susreti susjeda koja je bila u travnju odazvalo se je vrlo malo vrtića i škola te nismo mogli ni obradovati naše potrebite mališane.  Za našu Keti uspjeli smo sakupiti za završnu godinu trgovačke škole pa zahvaljujemo svima koji su nam pomogli, a naroščito OŠ Remete, vrtiću Čigri, Auto Maksimiru i Optici Optomed! 

Dragi naši prijatelji, susjedi…., znamo da nam je svima teško jer ova nekontrolirana skupoća, početak škola i fakulteta, mnogobrojni otkazi i nezaposlenost ostavljaju trag i na našem radu oko pomoći za slabije stojeće obitelji. A u međuvremenu na žalost nekoliko naših volonterki se razboljelo na duže vrijeme pa bi nam dobro došla i vaša pomoć.  Zato pokušavamo i sebi i drugima pomoći jer vam naša udruga nudi da i vi možete darivajući kupnjom naših vrlo lijepih odjevnih predmeta, obuće, knjiga, antikviteta i svega drugog pristupačnije doći do lijepih i korisnih stvari.  Dođite, svaki četvrtak, vrata su vam otvorena u Šrapćevoj 12 od 17 do 19 sati.

Nastupila je kriza i u našoj Udruzi

Počela je i 2010. godina u koju smo zakoračili vrlo bojažljivo jer ne znamo što nas čeka. Dobrih ljudi koji mogu pomoći sve je manje i našim korisnicima je vrlo teško krpati kraj s krajem jer se svugdje osjeća nestašica. Najžalije mi je te dječice koja bi svakao trebala živjeti životom dostojnim čovjeka, a to uvijek nije moguće. Ako ipak netko misli da bi mogao brinuti o jednoj od obitelji u nekom obliku neka nam se javi na e-mail gordana.brus@mojmaksimir.com

Naša Udruga u 2009. godini

Naša situacija u ovoj godini je primjerena situaciji u cijeloj zemlji.

Sve manje imamo i novaca i mogućnosti da do njih dođemo. Svi donatori koji su nam da sada mogli kontinuirano pomagati i brinuti o većem broju obitelji osjetili su ovu svjetsku krizu.
Njima su se poslovi srušili ili stagnirali i mi sada živimo od svog rada na Maksimirskim sajmovima, što jednom mjesečno u prosjeku iznosi oko 3.000,00 kuna. 

Sakupljamo hranu po nekim našim dućanima, ali i tu se osjeća nestašica. Nije nikako utješno. Ono što je lijepo je naše druženje, pomaganje jednih drugima u svakodnevnom životu, čuvanje djece, uređivanje i pomaganje u održavanju stanova. navika da brinemo jedni o drugima pa bez obzira što nemamo dovoljno za naše korisnike veseli spoznaja da su oni zadovoljni jer se je nešto u njihovim životma desilo drugačije. Netko ih čuje, vidi, osjeća, sluša i pomaže.

OBAVIJEST399

Od 2008. godine više ne izlazi list "Maksimir moj Kvart" i to nam uvelike smanjuje moguće donatore jer svi koji su pomagali bili su čitaoci našeg lista i tako se povezivali i saznavali pojedinosti o načinima pomaganja. [br][br] Zbog ove loše financijske situacije ni naš list nije mogao opstati što nam je stvrano žao jer smo putem njega širili empatiu prema slabije stojećim obieteljima.

Način prikupljanja pomoći

Darovanjem novca - putem članarine – 120.00 kuna godišnje ili mjesečno 10.00 kn - darovanjem u novcu putem Zagrebačke banke d.d. u Maksimirskoj 86,žr: 2360000 – 1102004793

Darovanjem u potrepštinama putem oglasnika u listu “Maksimir moj kvart“ i na web stranicama - poklanjanjem namještaja- bijele tehnike - građevinskog materijala - poklanjanjem instrukcija djeci - poklanjanjem udžbenika i potrebnih pomagala za učenje Organizacijom humanitarnih priredbi - nastupi umjetnika s kvarta - aukcije slika naših umjetnika.

Prodajni sajam pod nazivom “Susjed susjedu poklanja” , a sa sloganom KUPI MALO - POKLONI PUNO na kojima se prodaje poklonjeni i prikupljenI asortiman različitih predmeta od manjeg namještaja do odjeće i na taj način skuplja novac za pomoć u plaćanju režija i poboljšanju kulture življenja.

Susjedova košarica nade, prikupljanje namirnica u našim dućanima za određene potrebite obitelji. Za sada su uključeni dućani KERUM u Maksimirskoj, Minimarket MARINO u Fijanovoj, dućan SRČEKO u Maksimirskoj i trgovine DIONE u Jordanovcu i na Ravnicama. Bilo koji kupac može u svom redovnom kupovanju kupiti i ponešto sa popisa za naznačenu obitelj i staviti u Susjedovu košarici nade.

List Maksimir moj kvart, svakog mjeseca poklanja Udruzi pola stranice svoga prostora (2.000,00) prateći i potičući njezin rad. Naši obrtnici, poduzeća i uslužne djelatnosti također mogu doprinijeti i pomoći Udruzi svojim oglašavanjem u našem listu jer dio tih sredstava list odvaja za Udrugu (30%).

 Na Maksimiru živi 22.000 obitelji i da pola od njih odvoji mjesečno samo 5 kuna mi bismo vrlo brzo riješili neimaštinu velikog broja obitelji jer bi se mjesečno prikupilo 55.000,00 kuna i na taj način pomoglo svima koji ne mogu svojoj djeci priuštiti osnovne uvjete za dostojanstven život, a to je da im djeca rastu u ugođaju svoga doma, nahranjena, odjevena i obuvena, te spremna za savladavanje svih životnih zadataka.