DAROVATELJI 2014.

03.02.15.

Eto iza nas je prošla godina i predali smo sve potrebne izvještaje, održali sastanak skupštine i konstatirali da nam je godina bila radna i uspješna. Dosta se uključilo mladih volontera, imali smo jednu zaposlenicu na nekoliko sati tjedno.

U prošloj godini 2014. prikupili smo na ime darovatelja i našeg humanitarnog sajma 37.200,00 kuna.

Možda to i nije neki novac, ponekad mislimo da je bolje prestati raditi, ali naše potrebite obitelji naprosto nas uvjeravaju daje to za njih itekako veliki novac. Pa onda i mi ponovno krenemo ispočetka.

Tako prije svega najtoplije zahvaljujemo susjedstvu Maksimira, ali i susjedima cijelog grada Zagreba koji svakog četvrtka donose u naše prostorije  Šrapčeve 12, lijepu i kvalitetnu odjeću i obuću i sve što se može naći u nekom kućanstvu. 


Velika hvala svim osnovnim školama Maksimira, koje prate sve naše akcije i sudjeluju u sakupljanju lijepe odjeće i obuće, slikovnica i igračaka, a istaknuli bi naročito OŠ Vladimira Nazora i njezinom kolektivu i ravnatelju Ivici Brkiću, koji za nas već nekoliko godina odvajaju od 1.000 do 2.000,00 kuna, ovisno kako kada mogu. 


OŠ Remete ne zaostaje za njima. Njihov kolektiv, ravnateljica Brankica Hercigonja, te profesorica Irja Kren cijele godine kontinuirano prate i sudjeluju u našim akcijama, pa su tako za božićne poklone obdarili 27 djece. Svaki poklon bio je pripremljen prema spolu i godinama.

To je bila hrpa poklona i mi svim tim roditeljima i nadasve dječici od srca zahvaljujemo u ime naših mališana koji su to dobili.


Ni vrtići ne zaostaju i velika hvala svim vrtićima koji su sudjelovali u sakupljanju na našem humanitarnom sajmu kroz cijelu godinu.

Zahvaljujemo vrtiću Mali princ, njihovom kolektivu i ravnateljici Marici Tuškan koji su nam osim odjećom i obućom za mališane pomogli i darovanjem 1.305,00 kuna. 


Vrtić Maksimir konstantno je pratio naš božićni sajam i snabdijevao nas je jabukama, mandarinkama, i pratio rad sakupljanjem i darovanjem prikupljenih odjevnih predmeta, obuće i svega ostalog. OŠ Ivana Filipovića sakupila je veliku količinu odječe i obuče, raznih igračaka za božićni sajam. 


Učenički dom Dora Pejačević uz kolektiv i ravnateljicu Suzanu Jambrešić rado promovira i ukazuje na naš rad, a obavezno nam daruju nekoliko vrsta poslastica (koje izuzetno priprema gđa. Jela u njihovoj kuhinji ) za neke bitne programe kao što su Susreti susjeda i Dan siromašnih. 


Zahvaljujemo dragim susjedima, gospođi Jasni Jablan i njezinim prijateljicama, koje nam poklanjaju izuzetnu odjeću, vrlo lijepu i očuvanu. Možemo slobodno reći da za samo dio njihove kolekcije godišnje prikupimo oko 7.000,00 kuna što nije nimalo mala brojka. 


Velika hvala vijećnicima Vijeća gradske četvrti na čelu s Stankom Gačićem koji su nam pomogli u izradi biltena s 3.000,00 kuna. To nam je omogućilo da nam bilten ne bude 16 stranica već 20, što nam je još uvijek puno premalo jer imamo stvarno puno toga za kazati susjedima.


Izviđači iz Retkovca, imam samo jedno  ime mada ih je bilo više Doris Bakota dva puta su prikupili i donijeli pune kombije odjeće, obuće i drugih potrepština.

To su sve mladi i vrijedni ljudi , a naviku pomaganja su stekli odmalena i u svojoj izviđačkoj ekipi . Velika im hvala na empatiji koju imaju prema onima kojima je pomoć potrebna.


FORUM žena SDP-a i MO SDP-a Maksimir svake pa i ove godine kontinuirano prate i priključuju se akcijama pa su tako i ove godine uz novac prikupili i hranu, odjeću i obuću i higijenske potrepštine.


Dobili smo financijsku potporu i od Midikenna, Proting Horvat, Tokić d.o.o. (2.000,00 kn), HEMCO d.o.o. (1.000,00kn),odvjetnički ured Darko Markuš (1.000,00 kn), APIS  IT (2.000,00 kn) 


Obitelj Ostojić za naše potrebite odvojila je kroz godinu dana 1.800,00 kuna što je donirano dvjema obiteljima s djecom. 


Zatim i prošle godine kroz cijelu godinu dvije obitelji su  nastavile pomagati  i to Damir Godec  s obitelji odvajao je mjesečno za našu I.P. koja je samohrana majka s djetetom s posebnim potrebama ukupno 2.400,00 kuna, što je za nju veliki novac i velika hvala njemu i njegovoj obitelji.


Blaženka i Dinko P. susjedi iz drugog dijela grada preuzeli su brigu o našoj baki Ružici, starici koja živi kao izbjeglica i podstanar je u Zagrebu jer se nema kamo vratiti. Uplate su stizale mjesečno i uplatili su za nju 4.000,00 kuna.

Ove obitelji mogu biti svakako primjer dobrote i konkretne brige za onog kome je pomoć neophodna.Ovdje se ne radi o potrebama za nekim luksuzom već golim preživljavanjem, kupnjom hrane i lijekova.

Mnogi od nas vjerojatno bismo mogli odvojiti  barem 50,00 kuna za neku obitelj, a da to i ne bismo osjetili!

Pozivamo vas da pokušate složiti svoju financijsku konstrukciju i vidjeti ćete da je to moguće. 


Velika hvala i CEDEVITI i KRAŠU, koji su ove godine sve potrebite obitelji ugodno iznenadili i usrećili s vrlo lijepim, kvalitetnim i mnogobrojnim poklonima. Velika im hvala!


Svima našim dragim donatorima i prijateljima velika hvala i nastavimo tako i ove godine. Samo zajedničkim radom i željom i pomoći jednih drugima možemo bolje živjeti.

 


Tea i Tanja


CEDEVITA I KRAŠ


PONUDA NAŠE RADIONICE


EKIPA TV NOVE
NAŠI DOBRI SUSJEDI
 

DAROVATELJI PUTEM ŽIRO RAČUNA U 2011. i 2012.GODINI

Hvala svim našim dobrim susjedima koji nam konstantno i nesebično pomažu već godinama.

Jasna Jablan i njezine prijateljice, Učenički dom "Dora Pejačević" s ravnateljicom Snježanom Jambrešić, Nina Poturica, Prehrambeni dućani Marino Lučko, DIONA, KERUM, Caffe Largo, Kaffe Dvorište, Tihana Rubić, Papirnica Maksimir, NSD Kozjak, Forum žena SDP-a, Biserka Plazibat, Učenička zadruga Baltazar, Hrvoje Pacer, Krunoslav Pašićek, Darko Cesar, Auto mehaničar i trgovina na malo, Midikenn- modna agencija, Jakov Jaki Radošević, Ninka Bućan, Karolina Marković, OŠ V.Nazora s ravnateljem Ivicom Brčićem, OŠ Remete s ravnateljicom Brankicom Hercigonja, Palijan Ante, Damir Godec, Zlatko Gregurek, Auto Maksimir s direktorom Danom Raićem, Zrinka Roubin, Optika Optomed-optičarski obrt, Dolički Maša, Tihana Pivac, Makvić Adrijana i prijatelji, OŠ Bukovac s ravnateljicom Zdenkom Moslovac, OŠ I.Filipović s ravnateljicom Vjerom Žuškin OŠ Harambašića s ravnateljem Tomislavom Filićem, , DV Čigra sravnateljicom Snježanom Juriočki Gajski, DV Mali Princ s ravnateljicom Maricom Tuškan, DV Bukovac s ravnateljicom Brankom Jakšić, DV Maksimir s voditeljicom Silvanom Bagarić Sve koje smo izostavili biti će na slijedećem popisu.

DAROVATELJI U 2010. GODINI

Znamo da je svima ponestalo sredstava za život, ali i volje. To se vidi po drastičnom smanjenju uključivanja u akcije humanitarnog tipa. No neki ne odustaju nikada već su razvili empatiju prema potrebitima i velika im hvala!

PRIJETELJI NAŠE UDRUGE UVIJEK SU UZ NAS:

Jasna Jablan i njezine prijateljice, Predstavništva APS, Maksimirska 132/I, gosp Gračić, Vera Selaković, Učenički dom "Dora Pejačević", Ivica Kostanjevec s obitelji, Prehrambeni dućani Marino Lučko, DIONA, KERUM, Modna agencija Midikenn, Caffe Largo, Kaffe Dvorište Papirnica Maksimir, NSD Kozjak, Forum žena SDP-a, Obitelj Kozlović, Auto Maksimir, DV Čigra, Darko Cesar, Ivana Buršić, DV Mali Princ, DV Bukovac, Dragica Belamarić, Nina Poturica, OŠ Remete, OŠ V.Nazora, OŠ Bukovac, OŠ I.Filipovića, OŠ A.Harambašića, Vesna Badurina, Pintar Mira, Mikolčić Milica

ČLANOVI I VOLONTEI 2010. godine

Članovi, volonteri i volonteri korisnici „Susjed susjedu pomaže“ 

Za 2010. godinu

1. Mario Pilaš 2. Blanka Kurner 3. Tomislav Vuković 4. Vlasta Goričanec 5. Gordana Brus 6. Zvonimir Milčec 7. Renata Vranycany Azinović 8. Darko Vujnović 9. Zdenka Medić 10. Gordana Petrovčić 11. Snježana Pisk 12. Ranka Franz Štern 13. Radmila Kostanjevec 14. Selaković Željka 15. Alojzije Bonić 16. Dalibor Špadina 17. Tihana Rubić 18. Irja Kren 19. Oto Kosovel 20. Ana Terzić 21. Jadranka Orešković 22. Vera Mrđen 23. Dubravka Šarac 24. Perka Puškarić 25. Dinka Cvek 26. Marica Dubravica 27. Ana Vidović 28. Marija Nikola

Darovatelji i članovi Udruge

Zahvaljujemo svima koji su svojim članstvom ili putem uplatnice darovali svoj novac za program pomaganja slabije stojećim obiteljima, a onima koji nisu navedeni isprika jer su uplatili u pošti pa nije navedeno ime ni prezime.
Tiskane uplatnice možete naći u prostorijama Švarcove 18. Za više informacija o uplatama ili radu u Udruzi nazovite 01/ 2300 410.
ČLANOVI UDRUGE U godini 2006.
Mario Pilaš, Gordana Brus, Renata Vranytzany Azinović, Blanka Kurner, Mirjana Vajdić, Tanja Papst, Radmila Kostanjevec, Ivica Kostanjevec, Ranka Franz Štern, Snježana Pisk, Gordana Petrovčić, Luka Štetić, Zdenka Medić, Nadica Modrić, Vidović Božo.
DAROVATELJI UDRUZI U godini 2006.
Čekalović Petar, Ljubić, Kata Geričić, Radoš Perković, Benčić Dario, Vjeran Gomzi Zvijezda, Irena Stolić, Poliklinika za oftalmologiju Svjetlost, Pisačić Krunoslav, Gordana Brus, Pandurić Stanislav
ČLANOVI UDRUGE U godini 2007.
Darko Vujnović, Ljiljana Mustač, Tešanović Predrag, Žugaj Joso, Dražen Plantek, Kenfelja Danijel, Perica Kelava, Siketić Dario, Bralo Kristijan, Šeničar Željko
DAROVATELJI UDRUZI U godini 2007.
Ljubica Lepri, Gordana Brus, Dretar K., Vrtić „Mali Princ“, Štebler Rukavina Sofija,Ivan Sklepić, Čermak Bosiljka Vesna Sabolek.

S nama je 2005. bila i ekipa televizije Život u živo, gđa.Nataša

Tako smo namještaj prenosili godinu dana i to sve preko kolumne u našem Maksimirskom listu. Polako nam, je darovateljica iz Švicarske R.B. počela za naše obitelji lošijeg imovinskog stanja davati novac koji smo preko Centra za socijalnu skrb Ured Maksimir davali njihovim korisnicima. 2006. godine ipak ćemo morati osnovati Udrugu kako god to meni nije bilo drago.

Donatorica iz Švicarske poklonila je nova invalidska kolica Ivani iz Vukovara

Servis i lampa susjede gđe. Zrinke iz Petrove ulice

Urednica lista Maksimir moj kvart pokreće kolumnu namjenjenu obiteljima slabijeg imovinskog stanja 2005.

Udruga "Susjed susjedu pomaže" iznikla je iz lista Maksimir moj kvart. Naime jedna čitateljica svojom zamolbom da se pomogne njenim slabije stojećim susjedima preko našeg lista, dala mi je ideju da pokrenem kolumnu Susjed susjedu pomaže u nevolji. U početku smo prenosili i poklanjali namještaj i razne predmete, susjedi koji imaju onima koji nemaju dovoljno.